+31 (0)88 - 1187 888 info@x-ip.nl

Vanmorgen is mij gevraagd of ik een stukje wilde schrijven waarin ik mezelf even aan jullie voorstel. Ik ben namelijk alweer bijna twee weken werkzaam bij XIP, dus dat wordt hoog tijd! Nu vind ik het zeker niet vervelend om te schrijven maar vind ik een begin maken vaak maar lastig. Dat begin heb ik zo dus maar mooi opgelost.

Dan nu over naar wat meer relevantere informatie over mezelf. Komt ie:

 

Mijn naam is Karst van der Leij-Nijdam, ik ben 33 jaar en ik woon samen met mijn vrouw en onze 2 Golden Retrievers in het prachtige Losser.

Ik ben sinds 1 februari de nieuwste aanwinst van XIP Online Applications en ik mag mijn rol vervullen als softwareontwikkelaar. Acht jaar geleden zou ik niet hebben gedacht dat ik nu deze functie op mijn LinkedIn profiel kon toevoegen. Ik heb namelijk in 2012 de opleiding Kunst en Techniek afgerond, waar ik mij voornamelijk heb gespecialiseerd in 3D modelleren. Nu vraag je je vast af ‘’Hoe maak je de switch van 3D modelleren naar softwareontwikkelaar?’’. Dat ging als volgt:

Voordat ik ben gestart met de opleiding Kunst en Techniek heb ik een jaartje informatica gestudeerd. Tijdens dit studiejaar, en ook tijdens mijn hobby uren thuis, heb ik leren programmeren. Ik ben echter halverwege het schooljaar in aanraking gekomen met een 3D pakket (3dsMax). Ik merkte al snel dat mijn aandacht hier meer naar toe ging dan naar mijn huiswerk. Dit leidde uiteindelijk tot het verstandige besluit om te wisselen van opleiding en dus te kiezen voor een opleiding die meer aansloot bij mijn interesse voor 3D modelleren. Gedurende deze opleiding heb ik weinig aandacht meer gestoken in het programmeren, tot dat dit ineens toch weer noodzakelijk was tijdens mijn afstudeerstage. Ik moest namelijk een programma maken in Unity, maar het visuele gedeelte was redelijk simpel. Om ervoor te zorgen dat het programma deed wat wij wilden dat het deed moest er dus nog wel het e.e.a. geprogrammeerd worden. Deze taak heb ik toen besloten op mij te nemen. Ik kwam er toen al snel achter dat ik ook het programmeren nog steeds goed in de vingers had. En wat bleek, ik vond het ook nog eens erg leuk.

Laat het nou een mooie bijkomstigheid zijn dat er hier in het oosten van het land veel meer banen te vinden zijn als programmeur dan als 3D modelleur. Een baan als programmeur had ik zo gevonden. Zo ben ik langzaam dus toch weer in dit vak gerold en heb ik de afgelopen 7 jaar van alles ondernomen. Variërend van front-end en back-end web development, support medewerker en het begeleiden van stagiaires om ook het beste uit hen te halen en ze te laten groeien als programmeurs. Uiteindelijk was ik toch weer toe aan een nieuwe ervaring en zo ben ik dus terecht gekomen als softwareontwikkelaar bij XIP.

Het leven draait natuurlijk niet alleen maar om werk. Daarom vertel ik graag ook nog het e.e.a. over de dingen waar ik buiten werktijd erg van kan genieten.

Te beginnen met mijn muzieksmaak. Deze is erg breed. Ik hou namelijk van classic rock, hard rock, rock ’n roll, heavy metal, speed metal, warrior metal, groove metal, trash metal, celtic metal en als ik me heel avontuurlijk voel dan kun je mij er ook nog wel eens op betrappen dat ik melodic death metal op heb staan. Naast het luisteren van muziek kijk ik ook graag films en series. Mijn voorkeur gaat dan vooral uit naar science-fiction, fantasy of thrillers. Eigenlijk net als mijn voorkeur voor boeken alleen kijk ik vaker films dan dat ik boeken lees. Dit komt meer in vlagen. En dan niet te vergeten kun je mij uiteraard ook vaak vinden met een game controller in mijn handen.

Maar mijn grootste hobby is toch wel het knuffelen van onze hondjes. Er is niets mooiers dan thuiskomen en ontvangen worden door twee blije Golden Retrievers die niets liever willen dan tegen je aankruipen op de bank.

Naast een goed begin is het soms ook wel lastig om een passend einde aan een verhaal te breien. Je wilt het niet te abrupt afkappen maar je moet ook oppassen dat je niet te lang door blijft gaan en de interesse van de lezer kwijtraakt. Met dat in het achterhoofd, laten we dan maar richting het einde van mijn voorstelverhaaltje gaan.

Ik kijk heel erg uit naar de mooie projecten die ik hier bij XIP mag gaan doen. Er wordt hier aan interessante oplossingen gewerkt met een werkwijze waar ik mij zeer goed in kan vinden! Ik hoop dat ik hier een mooi steentje aan bij kan dragen en ondertussen een gezellige tijd ga hebben. Gebaseerd op de afgelopen twee weken zit dat zeker wel goed!

 

Groet’n uut Losser,

Karst