+31 (0)88 - 1187 888 info@x-ip.nl

Wij krijgen nog regelmatig de vraag wat XIP nou eigenlijk doet. Als we dan zeggen dat wij online applicaties realiseren, krijgen we toch nog vaak een vragende blik terug. Daarom leggen we het even voor u uit…
 

Tegenwoordig kennen we allemaal wel de apps op onze mobiele telefoons. ‘App’ is simpelweg een afkorting voor ‘applicatie’. Het is een applicatie (programma/stukje software) op je mobiele telefoon waarmee je als gebruiker iets kunt doen (of kunt inzien). Bijvoorbeeld een notitie opslaan, een herinnering instellen of een game spelen. Applicaties zijn er voor elk device. Dus niet alleen voor mobiel maar ook voor uw desktop of tablet.

Er zijn offline maar ook online applicaties. Het voordeel van een online applicatie is dat je er altijd op ieder device en iedere locatie bij kunt, zolang er maar internet beschikbaar is. Ook kunnen online applicaties via het internet altijd de meest actuele informatie ophalen. Denk aan actuele file informatie of bijvoorbeeld het weerbericht voor jouw huidige locatie. Erg handig dus! Binnen veel bedrijven is het noodzakelijk altijd te beschikken over deze real-time data.

Een online applicatie is eigenlijk niets anders dan een programma die voor iedereen toegankelijk is via het internet. Uiteraard heb je in de meeste gevallen inloggegevens nodig om gebruik te kunnen maken van deze online applicatie. Omdat het een online applicatie is, beschik je altijd over de meest actuele versie van de applicatie. Updates zijn dus niet nodig!

Het doel van een online applicatie verschilt natuurlijk enorm. Online applicaties worden veel gebruikt voor de digitalisering van bedrijven. Werknemers kunnen op deze manier efficiënter met elkaar samenwerken en er is altijd inzicht in het gehele proces. Het proces kan gemakkelijk worden geanalyseerd en vervolgens worden verbeterd. Ook kunnen taken worden geautomatiseerd. Dit scheelt vaak erg veel tijd, en de kans op fouten is een heel stuk kleiner. Werknemers kunnen zich hierdoor concentreren op de zaken die er echt toe doen. Dit kan een hoop stress schelen en maakt het werken (nog) leuker.

Een mooi voorbeeld van een online applicatie die wij hebben mogen realiseren is 24Boost. 24Boost is een open, digitale leer- en werkomgeving. Via het platform kunnen docenten én studenten altijd en overal bij hun lesmateriaal, opdrachten en toetsen. Op dit moment wordt 24boost in een geheel nieuw jasje gestoken zodat het nóg gebruiksvriendelijk wordt en zowel op technisch als grafisch vlak mee gaat met de tijd.

 

 

XIP werkt dus dagelijks mee aan de digitalisering van bedrijven zodat we het voor vele gebruikers gemakkelijker en nóg leuker kunnen maken!

Uiteraard maken wij online applicaties altijd naar wens van de klant. De mate van automatisering sluit dan ook altijd aan bij de wens/het product van de klant.