+31 (0)88 - 1187 888 info@x-ip.nl

ONTWERP

Voor we starten met het visueel uitwerken van jouw concept, gaan we deze eerst samen concreet maken. Wat is precies je idee? Je doel? En wat wil je uitstralen? Door het concept eerst goed uit te werken voorkomen we in een later stadium opmerkingen als ‘hadden we niet beter dit, of was het niet mooier om..’. Deze fase is dus erg belangrijk en helpt ons om samen op een prettige manier tot het beste resultaat te komen.

UX design

user experience design

Na de uitwerking van het concept is het tijd te gaan denken in schermen. Welke schermen zijn er nodig? En wat is de juiste flow voor de gebruiker? We denken dus na over hoe de gebruiker zijn wensen gemakkelijk, prettig en snel kan vervullen. Het moet voor de gebruiker een fijne ervaring worden om gebruik te maken van jou online applicatie.

Bij UX design staat gebruikerservaring dus voorop. In deze fase kijken we nog niet naar het uiterlijk maar vooral naar welke content er waar getoond dient te worden om het doel te behalen. Dit geven we visueel weer in zogeheten wireframes. Middels een flowchart kan vervolgens een plattegrond worden gevormd die de juiste route tussen de frames weergeeft.

X-IP
X-IP

UI design

user interface design

Een goed idee verdient een mooie verpakking. Dit betekend dat de wireframes moeten worden omgezet naar mooie grafische ontwerpen. In deze fase wordt er dus aandacht gegeven aan de zogeheten ‘user interface’. De uiterlijke verschijning van jouw online applicatie. Ook hierbij wordt steeds rekening gehouden met de maximale gebruikerservaring.

Bij een nieuw idee is er meestal nog geen huisstijl gecreëerd. We gaan daarom vaak eerst aan de slag met het opzetten van een complete huisstijl. Dit houdt in dat er kleuren en vormen worden bepaald, er een logo wordt gerealiseerd en de gehele basis voor de huisstijl wordt gelegd. Het idee is nu geen idee meer, maar een merk. Het idee heeft een gezicht gekregen. Deze huisstijl kan vervolgens worden verwerkt in de wireframes. De totale ‘look and feel’ van jou online applicatie wordt nu zichtbaar tot in de kleinste details.